MARK VAN WESTEROP

De Alkmaarse kapper Mark van Westerop is tijdens het jaarlijkse kappersevenement Coiffure Award uitgeroepen tot de beste kapper van Nederland.

 

Voor Van Westerop die de afgelopen jaren twee keer eerder in de prijzen viel, maar nog nooit werd gelauwerd met de hoofdprijs, kon de avond niet stuk. Hij sleepte niet alleen de titel Hairdresser of the Year 2014, de hoogste onderscheiding in de kapperswereld in de wacht. Met zijn team van salon Pro-Solo in Alkmaar won hij nog vier andere Coiffure Awards.

 

De vakjury was onder de indruk van Van Westerop zijn ‘kleurgebruik, mix van techniek en vorm’. Ook vonden zij dat het ‘totaalbeeld volledig in balans is en creatieve vernieuwing toont’.

 

De Coiffure Award is voor kappers wat de Oscars zijn voor acteurs. Een award op je naam staat voor erkenning, waardering en potentiële nieuwe klanten, dus is de druk hoog. En dat viel af te lezen aan de gespannen koppies in de zaal van het Amsterdamse congrescentrum RAI waar de 23e editie werd gehouden.

 

Voor de uitreiking gaf Agnes Westerman, de winnares van vorig jaar een haarshow. „Mijn moeder heeft me erbij geholpen, ze heeft alle haarstukken genaaid zodat ik ze kon bewerken”, verklapte Agnes die terugkijkt op een bewogen jaar. „De titel Beste Kapper van Nederland heeft me veel gebracht. Het hoogtepunt? Dat ik met Heidi Klum mee mocht naar Taiwan om haar te stylen voor een fotoshoot met de Britse modefotograaf Rankin. Dat is echt andere koek”.

 

Westerman, wier salon Twins Hair & Beauty in het Oosten van het land zit vervolgt: „De hoofdprijs winnen is extreem leuk, maar legt ook veel druk op je. Mensen denken dat je een tovenaar bent. Ik kan veel, maar dun haar veranderen naar dik is onmogelijk”. De hoge lat ziet ze als een extra uitdaging. Agnes: „Loopt de klant na afloop met een grote glimlach om haar lippen de deur uit, denk ik: ja, dáár doe ik het voor.”

 

[door Michou Basu | DE TELEGRAAF]

Salon PRO-SOLO HAIRARTISTS

Adress

Hoogstraat 12 | 1811 KV Alkmaar | NL

 

Email

info@pro-solo.com

 

Website

www.pro-solo.com

 

Telephone

072-5127618

WINNING COLLECTION WOMEN | COIFFURE AWARD NL 2014

PAR2-MVW

WINNING COLLECTION MEN | COIFFURE AWARD NL 2014

PAR2-MVW-HN

ON STAGE VIDEO

COLLECTION AVANT GARDE

PAR2-MVW-AG

ON STAGE VIDEO